latinica  ћирилица
16/04/2024 |  16:58 | Аутор: СРНА

У Бањалуци ухапшена два лица због превара у привредном пословању

Два лица ухапшена су на подручју Бањалуке због сумње да су починила превару у привредном пословању.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

Претресене су и двије локације, а ухапшена су лица чији су иницијали И.М. /48/ и Ђ.Ј. /33/ која се сумњиче да су по претходном договору ради прибављања противправне имовинске користи 17. јула 2019. године склопили уговор о пословној сарадњи са предузећем "МИ Ракитно", саопштено је из Федералне управе полиције.

Они су ту пословну сарадњу касније остварили те су као гаранцију приложили мјеницу без покрића, а на тај начин наведено предузеће је оштећено за 205.000 КМ.

Ова лица ухапсили су припадници Федералне управе полиције у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске управе Бањалука.

Претрес је извршен по наредбама Кантоналног тужилаштва Западнохерцеговачког кантона и Кантоналног суда у Широком Бријегу и том приликом привремено је одузета одређена документација која се може довести у везу са извршењем овог кривичног дјела.

Ухапшена лица приведена су у просторије Федералне управе у Ливну одакле ће након испитивања бити предати у законском року надлежном тужилаштву на даље поступање уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.