latinica  ћирилица
16/04/2024 |  17:55 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

При крају припреме за Другу уличну трку у Дервенти (ФОТО)

Припреме за Другу уличну трку кроз Дервенту су при крају и све је спремно за дочек око 500 учесника који ће и ове године, у различитим дисциплинама, показати своје тркачке способности, истакли су организатори на конференцији за медије.
Улична трка Дервента - Фото: Уступљена фотографија
Улична трка ДервентаФото: Уступљена фотографија

Организатор и тренер дервентског Атлетског клуба Далибор Врховац рекао је да очекује да ће ове године надмашити прошлогодишњи број учесника.

- Имамо, пријављену екипе из Запрешића, из Подгорице и Ужица, а долази нам атлетичар Рус Иван Бубнов који тренира у Подгорици. Са нама ће бити и прошлогодишњи побједници Слађана Стаменковић из Црвене Звезде, побједник у трци сениора Урош Гутић, те многи други. Трке ће се одржавати у категоријама од цицибана до ветерана, а очекујемо 500 учесника - рекао је Врховац, додајући да је трка уврштена у календаре атлетских савеза Српске и БиХ, те европског атлетског савеза.

Врховац је нагласио да ће приход од котизација, које износе 7 КМ, бити дониран Удружењу родитеља дјеце са посебним потребама "Сунце".

Улична трка Дерента (Фото: Уступљена фотографија)

Туристичка организација је и ове године суорганизатор трке.

Директорица ТО Дервента Биљана Теофиловић је истакла да је 19. април важан догађај у историји града - Дан ослобођења у Другом свјетском рату.

- Ми смо прошле године дошли на идеју на након 30 година оживимо уличну трку, јер Дервента има услове за реализацију овог спортског догађаја. Драго нам је да смо дио овог тима. С обзиром да трка има међународни карактер, циљ нам је да сваке године буде све више учесника, јер са аспекта туризма сваки долазак значајнијег броја људи у град прилика је да се покажемо као добри домаћин, истакла је Теофиловићева.

Пријаве за трку могуће су на адресу ak.derventa@gmail.com или на број телефона 065/ 686-784, као и на дан одржавања трке.