latinica  ћирилица
16/04/2024 |  18:31 ⇒ 18:36 | Аутор: СРНА

Носовић: Резолуција не може довести у питање опстанак српске, размишљати о самосталности

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић сматра да је резолуција о Сребреници неприхватљива, да не може довести у питање опстанак Српске, те да треба размишљати о самосталности.
Анђелко Носовић - Фото: РТРС
Анђелко НосовићФото: РТРС

- Једини циљ те срамне резолуције јесте да сатанизује српски народ, јер прича о Сребреници није од јуче, већ се ради о монтираној и припремљеној причи дијела међународне заједнице која жели српски народ прогласити геноцидним - рекао је Носовић Срни.

Он је исзакао да се Србима никако не може приписати етиката злочиначког и геноцидног народа, подсјетивши да је српски народ по ко зна који пут у историји доведен до зида уцјенама и пријетњама.

Носовић је навео да одговор на то треба да буде да се размишљамо о самосталности Српске, истакавши да српски народ мора бити јединствен јер се Република Српска мора по сваку цијену бранити и одбранити.

Он је подсјетио да је српски народ кроз историју вијековима страдао, истичући да Њемачка настоји да на овим просторима завлада и сатанизује Србе.

- Њемачка је починила страшне злочине у Првом и Другом свјетском рату над Србима, а сада трећи пут покушава да преко Кристијана Шмита уништи и сатанизује српски народ - закључио је Носовић коментаршићу иницијативу за усвајање резолуције у УН коју је покренуо бошњачки дио мисије БиХ при УН.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида, нити геноцид уопште.