latinica  ћирилица
17/04/2024 |  08:33 ⇒ 10:29 | Аутор: РТРС

Јоловић: Српским јединством против намјере да од жртве направе џелата (ВИДЕО)

Ратни командант специјалне јединице "Вукови са Дрине" Милан Јоловић указао је на значај јединства у тренутку када се Србима покушава наметнути етикета геноцидног народа, позвавши грађане да дођу сутра дођу на велики народни митинг "Српска те зове" у Бањалуци.
Милан Јоловић Легенда - Фото: РТРС
Милан Јоловић ЛегендаФото: РТРС

Јоловић је рекао да је резолуција о Сребреници коју настоје да ставе на дневни ред Генералне скупштине УН парадокс свјетских размјера.

- Ми данас живимо у свијету парадокса и замјене теза гдје се од жртве прави џелат, а од џелата жртва, а то најбоље осјети српски народ на својој кожи - рекао је Јоловић за РТРС.

Он је истакао да је српски народ дао највеће жртве у борби за слободу, а да сада тај слободарски народ покушавају да прогласе геноцидним.

- Срби су навикли на неправду, али ово је најнеправедније и најболније што може да задеси српски народ. Ово је удар на борце, на жртве и њихове породице - нагласио је Јоловић.

Он је рекао да ће се српски народ јединством изборити и са муслиманском резолуцијом о Сребреници.

- Уздам се у јединство народа, Србију и њену политичку моћ да резолуција не буде изгласана - истакао је Јоловић.

Подсјећамо, на Тргу Крајине у Бањалуци сутра од 18.00 часова биће одржан велики народни митинг "Српска те зове" на којем ће бити исказано незадовољство због иницијативе да у Генералној скупштини УН буде усвојена резолуција о Сребреници.