latinica  ћирилица
17/04/2024 |  10:59 ⇒ 11:09 | Аутор: РТРС

Ћелић: Немамо ни трунку поштовања за поступке амбасадора САД

Начелник општине Станари Радојица Ћелић огласио се након што је објављено да се састао са америчким амбасадором у БиХ Мајклом Марфијем у вријеме када САД уводе санкције легитимно изабраним представницима Републике Српске.
Радојица Ћелић - Фото: Уступљена фотографија
Радојица ЋелићФото: Уступљена фотографија

- Америчном амбасадору није испуњена молба да посјети општину Станари. Након тога је исти искористио и злоупотребио раније започете пројекте УСАИД у дијелу општина на чијем се обиљежавању појавио, а руковање са мном ван општине Станари јесте израз моје пристојности и поштовања пројеката у општини Станари - каже Ћелић.

Истиче да кориштење овог догађаја у сукобима са руководством Републике јавно осуђује, јер је како наводи изван дипломатске и цивилизацијске праксе и нивоа.

- Ни ја, ни моји сарадници немамо ни трунку поштовања за поступке амбасадора САД, који је оспоравао имовину и надлежности Републике Српске, а њене функционере предсједника Републике, НСРС, Владе и српског члана Предсједништва и њихове породице излагао прогону, тражећи и омогућујући санкције, као најстрашнији вид кршења људских и грађанских права - навео је Ћелић.

Каже да жали ако се у јавности Републике Српске његов гест пристојности тумачи и користи ван истине коју овом приликом јавно предочава.