latinica  ћирилица
17/04/2024 |  11:05 ⇒ 11:06 | Аутор: СРНА

Ухапшено лице из Бањалуке због недозвољене производње и промета оружја

Службеници Полицијске управе Бањалука ухапсили су лице чији су иницијали Б.К. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да је јуче код наведеног лица пронађена и уз потврду одузета војна пушка "М-48" калибра 7,9 милиметара, те да након комплетирања и документовања предмета против лица Б.К. слиједи подношење извјештаја Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Исти дан, службеници Полицијске управе Бањалука ухапсили су лице К.К. из Бањалуке због почињеног прекршаја из Закона о јавном реду и миру.

- Наведено лице је истог дана око 11.10 часова у просторијама Универзитетског клиничког центра Републике Српске вријеђало медицинског радника. Лице К.К. је подвргнуто испитивању на присуство алкохола, којом приликом је утврђено присуство од 1,77 промила алкохола у организму - наведено је у саопштењу.

На подручју Полицијске управе Бањалука јуче је евидентирано осам кривичних дјела, три нарушавања јавног реда и мира, 20 саобраћајних незгода у којима су четири лица задобила тјелесне повреде и један пожар.