latinica  ћирилица
17/04/2024 |  11:38 ⇒ 11:40 | Аутор: Агенције

Подгорица: Ухапшена директорка Агенције за спречавање корупције

Директорка Агенције за спречавање корупције (АСК) Јелена Перовић ухапшена је данас у акцији Специјалног полицијског одјељења, преносе подгоричке Вијести.
Полиција Црне Горе (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, илустрација) -
Полиција Црне Горе (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, илустрација)

Јелена Перовић је ухапшена по налогу Специјалног државног тужилаштва.

Службеници црногорског Специјалног полицијског одјељења ушли су јутрос са налогом за претрес у зграду Агенције за спречавање корупције.

СПО је блокирао зграду и извршио претрес.

Претрес је извршен по налогу Специјалног државног тужилаштва, а провјеравана је документација, одређени пословни списи и евидениција.

Портпарол Тужилаштва Вукас Радоњић је саопштио да је крајем марта Министарство финансија доставило Специјалном државном тужилаштву извјештај буџетске инспекције за Агенцију за спречавање корупције, по којем је формиран кривични предмет.

Буџетска инспекција утврдила је бројне неправилности током инспекцијског надзора у Агенцији, на чијем је челу Јелена Перовић.

Перовићева је прошле године на основу спорних рјешења за варијабилни дио зараде и прековремени рад приходовала 13.447 евра, наводи се у извјештају инспектора.

Осим тога, инспектори су утврдили да је Перовићева по основу рјешења која су донесена мимо закона за рад у радним групама остварила накнаду од 8.722 евра.