latinica  ћирилица
17/04/2024 |  12:31 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Шешељ: Приликом гласања сазнаћемо ко су нам пријатељи

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да ће српски народ ускоро на гласању у органима УН о приједлогу резолуције о Сребреници дефинитивно сазнати ко су његови пријатељи, а ко непријатељи на свјетској позорници.
Војислав Шешељ (Фото: Уступљена фотографија) -
Војислав Шешељ (Фото: Уступљена фотографија)

Шешељ је рекао Срни да сви они који буду гласали за наведену резолуцију јесу непријатељи Срба.

- Само ће наши пријатељи гласати против и то је сад велики испит, па ћемо видјети. У сваком случају, била та резолуција усвојена или не, не смијемо дозволити да то нешто мијења у стварности, јер у Сребреници није било геноцида - рекао је Шешељ.

Он је додао да су током рата на подручју Сребренице прво муслимани направили велики злочин над Србима.

- А послије ослобођења Сребренице, и Срби над муслиманима. Али то ко је наредио и извршио стрељања заробљеника послије ослобађања Сребренице, још није истражено и на којим локацијама - рекао је Шешељ.

Он је рекао да је о свему томе објавио књигу у којој је, како наводи, доказао да на подручју Сребренице није било геноцида.

- То је послије урадио и познати израелски историчар Гидеон Грајф на нешто мањем обиму. Дакле, што се научне стране тиче, апсолутно се не може говорити о геноциду, а политиканти све могу назвати геноцидом - рекао је Шешељ.