latinica  ћирилица
17/04/2024 |  14:18 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Студенти уједињени - Република Српска је наша отаџбина (ВИДЕО)

Уједињено млади поручују да је Република Српска њихова отаџбина, коју воле и у којој желе да остану и зато ће доћи на сутрашњи митинг "Српска те зове".
Српска те зове! - Фото: Уступљена фотографија
Српска те зове!Фото: Уступљена фотографија

Иако млади, студенти Универзитета у Источном Сарајеву су свјесни опасности коју би усвајање Резолуције о Сребреници донијело српском народу - обиљежило генерације чији су се очеви борили за Републику Српску. Кажу, у кључним тренуцима требамо се сви окупити - сада је то митинг "Српска те зове".

Важно је да млади који желе да остану у Републици Српској дају пуну подршку институцијама и не забораве да су Срби слободарски и страдалнички народ, који је само у протеклом вијеку дао за слободу више од 2 милиона живота у борби против окупатора.

- Ми се окупљамо да бисмо добили што јаснију слику свих студената са нашег Универзитета и да пошаљемо поруку нашим институцијама, представницима који бране нашу Републику Српску да знају да млади и студенти стоје уз Републику Српску и да ће бити на располагању у свим могућим тренуцима - рекао је Раде Јањић из Студентског парламента УНИБЛ.

Иако нам је европски пут отворен што је одлична перспектива за младе, сада појединци желе да одузму ту перспективу и етикетирају нам младост, поручио је члан Одбора за Европске интеграције и спољну сарадњу при Народној скупштини, Милан Зечевић

- Моја порука свим младим људима јесте да остану окупљени око институција, око одлука Народне скупштине, подрже институцију предсједника Републике Српске и самим тимподрже ову лијепу причу која се зове Република Српска - навео је Милан Зечевић, спољни члан Одбора за Европске интеграције и спољну сарадњу Народне скупштине Републике Српске.

Митинг "Српска те зове" прилика је да се осигура будућност младима у Српској али и порука да се не одрекну својих предака, а ни будућности својих потомака.