latinica  ћирилица
17/04/2024 |  15:13 ⇒ 15:23 | Аутор: РТРС

Нобило: Суђење Додику и Лукићу - чиста политика и фингирани политички поступак (ВИДЕО)

Члан тима одбране предсједника Републике Српске и адвокат Анто Нобило рекао је након одржаног рочишта у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу да смо фактички на крају доказног поступка оптужбе.
Анто Нобило - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Анто НобилоФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Нисмо данас ништа чули. Тако ће бити и наредно рочиште. Видјећемо да нема доказа о казненом дјелу. Ово је чиста политикла и кроз кривични поступак се жели ријешити политички проблеми БиХ. Ово је фингирани кривични поступак - рекао је Нобило.

Нобило каже да ће прочитати неке документе који неће потврдити да се овдје ради о кривичном дјелу.

- Надам се да ће Суд дозволити да одбрана изнесе свој доказе које има. Угурали су политику у кривични поступак, па хајде да видимо шта се ту ради. Да видим каква су овлашћења високог представника, да ли је он икада добио овлашћења законодавца. Ми тврдимо да није и да можемо то доказати. Да ли је изабран на законом прописан начин, у складу са Дејтонским споразумом, такође ћемо доказати да није - истакао је Нобило.

Он истиче да је одбрана присиљена да све то докаже, ако суд прихвати доказе.

- Уколико не прихвати, долази до критичног момента када ће се одлучивати о доказима одбране, а након тога ће се лако предвидјети финале поступка - каже Нобило.

Цијелу конференцију за новинаре погледајте у видеу.