latinica  ћирилица
17/04/2024 |  15:39 ⇒ 18:40 | Аутор: РТРС

Додик: БиХ је колонија у којој желе да се питају странци (ВИДЕО)

БиХ је колонија у којој желе да се питају странци, који наметну судије, тужиоце, од којих очекују да воде поступак по њиховој мјери, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик након одржаног рочишта пред Судом БиХ.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- То није први пут. Све је то јасно. БиХ је направљена да буде у кризи. Дејтонски споразум је грешка који је направио БиХ. Зато је она под колонијом - рекао је Додик.

Истакао је да је данас организовао састанак партнера у власти, као "посљедњи покушај да договоримо неке ствари, које смо иначе договарали раније".

- Али, онда Марфи каже да то не треба, па бошњачки политичари то развале и договор се не деси. Ми у Српској сматрамо да све што је урађено у посљедње вријеме накарадно и штетно за БиХ, што потврђују подјеле - каже Додик.

Поручио је да је Српска увијек спремна за разговор.

- Ипак, резолуција о Сребреници коју су покренули је била посљедња кап која је прелила чашу и довела до тога да ми немамо како народу у Српској објаснити зашто смо и даље у заједници са Бошњацима - рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске поручио је да потенцирање приче о Сребреници у УН неће допринијети помирењу, истакавши да се тамо није догодио геноцид.