latinica  ћирилица
17/04/2024 |  16:37 ⇒ 16:43 | Аутор: РТРС

Додик: Којовић је бошњачки паразит који причом о Сребреници мисли да ће добити неке поене

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је посланик Наше странке у Представничком дому парламента БиХ Предраг Којовић "бошњачки паразит" који причом о Сребреници мисли да ће добити неке поене, јер тамо неко са српским именом прича о томе како је резолуција "цивилизацијско достигнуће".
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Постојање и дјеловање таквих као он, у Сарајеву познатих као "Срби по професији", је доказ суноврата морала, интегритета и свега онога што је њему непознато. Такви конвертити причају само оно што одговара онима који га плаћају - написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Сматра да он није никакав европејац, а још мање грађанин.

- Него, најобичнија фукара која је пристала да иде низ длаку Бошњацима. Нека проба да каже по било ком основу нешто што муслимани не одобравају и видјеће како ће проћи. Када би рекао било шта у корист Срба, објективно, питање је да ли би смио изаћи на улицу - сматра Додик.

Истиче да такви не припадају нигдје, већ само служе као лош примјер на шта је све човјек спреман пристати само да би га негдје прихватили.

- А чињеница је да га не прихватају нигдје, па ни у његовој странци. И сам назив "Наша странка" је класична превара и прикривена пробошњачка унитаристичка прича коју све сарајевске странке заговарају - поручио је Додик.

Подсјећамо, Којовић је федералним медијима истакао да вјерује да ће највећи дио чланица Генералне скупштине УН-а усвојити резолуцију о Сребреници и да је она "цивилизацијско достигнуће".

- Једино таквим суочавањем са стварима, можемо прошлост оставити иза себе и окренути се будућности - појаснио је он.