latinica  ћирилица
17/04/2024 |  17:11 | Аутор: СРНА

Филиповић: Подршка институцијама Српске у одбрани националних интереса

Шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић изјавио је Срни да српска заједница у Аустрији, бројна удружења и клубови, подржавају институције Републике Српске у одбрани националних интереса и интегритета институција, наглашавајући да је подршка дијаспоре неспорна.
Младен Филиповић - Фото: СРНА
Младен ФилиповићФото: СРНА

- У име Представништва Републике Српске у Аустрији и многобројне српске заједнице, изражавам безусловну подршку предсједнику Републике Српске Миолораду Додику и комплетном руководству да истрају у одбрани уставноправног поретка - поручио је Филиповић поводом сутрашњег великог народног митинга "Српска те зове" на Тргу Крајине у Бањалуци.

Он је напоменуо да је правно насиље, које се покушава извршити над институцијама Републике Српске, напад на цијелу Републику и њене грађане.

- Ово је кључни тренутак за одбрану Републике Српске, и због тога је важно да сви будемо јединствени и пружимо безрезервну подршку предсједнику Додику и институцијама Републике Српске - рекао је Филиповић.

Он се осврнуо и на наставак суђења Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милошу Лукићу пред Судом БиХ, те навео да све чињенице указују на то да је оптужница правно неоснована и да представља најгрубљи облик политикантства који је усмјерен против институција Српске.

- Увјерен сам да Република Српска има капацитет да одбрани своје уставне надлежности и настави да води одговорну политику на бази дијалога - додао је Филиповић који је данас у Сарајеву присуствовао суђењу предсједнику Републике Српске.

Он је нагласио да се у Представништво свакодневно јавља велики број грађана из Републике Српске који живе у Аустрији, како би дали подршку институцијама и предсједнику Додику, али и да изразе забринутост због очигледне неправде која се спроводи над српским народом у БиХ.

- Подршка наше дијаспоре је неспорна, а вјерујем да су и у политичким круговима Аустрије свјесни правног и политичког насиља које се врши над институцијама Републике Српске - рекао је Филиповић.