latinica  ћирилица
17/04/2024 |  20:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Надал: Мислим да је ово био мој посљедњи меч у Барселони

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је послије пораза од Аустралијанца Алекса де Минора у другом колу турнира у Барселони да му је данашњи меч вјероватно био последњи на том турниру гдје је подизао пехар 12 пута.
Рафаел Надал (фото: архива/EPA-EFE/JONO SEARLE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Рафаел Надал (фото: архива/EPA-EFE/JONO SEARLE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

- Не говорим дефинитивно о коначном опроштају, увијек наводим 'скоро сигурно' или 'мислим'. Живот ми јасно показује пут. Мислим да је то био мој посљедњи меч у Барселони. Побиједити 12 пута било је незамисливо. Могу само да вам кажем хвала. Направио сам причу која до сада није била направљена, одлазим миран -  рекао је Надал на конференцији за медије послије пораза од Де Минора, а преноси шпанска "Марка".

Надал (37) је јуче побиједио Италијана Флавија Коболија резултатом 2:0 (6:2, 6:3), а данас га је Аустралијанац савладао резултатом 2:0 (7:5, 6:1).

- Одлазим из Барселоне увјерен да сам направио корак напред, али данас није био дан кад сам морао да будем добро, није био дан да оставим све и умрем. Да видимо да ли ћу у Мадриду моћи мало више и још мало у Риму, затим у Паризу. Имам сад седам дана да тренирам за Мадрид - додао је Надал.

Изразио је задовољство што се вратио на терен први пут од јануара.

- То што сам могао да играм овдје је већ била одлична вијест. Данас се није радило о побједи, већ о томе да изађем здрав. И то се десило. Још није било вријеме да се тражи херојство. Нисам могао себи да дозволим да играм више од два сата - закључио је Надал.