latinica  ћирилица
17/04/2024 |  21:34 ⇒ 21:35 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Стотине милиона КМ које припадају ентитетима блокирано на нивоу БиХ (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је у емисији Телеринг да је у овом моменту на нивоу БиХ блокирано стотине милиона КМ које припадају ентитетима, што кочи њихов развој.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- И кад почнете да причате о томе они кажу Републици Српској увијек недостаје новца. Данас свакоме недостаје новца, рецимо Њемачкој недостаје јако новца. Видјели сте у каквој ситуацији једна земља тако велика са таквим капацитетима, која је позиционирана на тај начин у оквиру ЕУ па и шире. И онда вам неко каже вама треба новац, па ви зато тражите. Не, ми тражимо оно што нам припада. А не зато што нам треба новац. Новац треба свакоме. Он није пресудан за функционисање, јер очито да смо показали да можемо функционисати без њега - рекла је Цвијановићева.

Пита, каква је то држава у којој ви имате одређена средства која се прикупљају и припадају ентитетима, а онда се блокирају на двије, три или четири године.

- На шта то личи , каква је то земља? Непријатељска према својим грађанима - сматра Цвијановићева.

Сматра да два ентитета треба да сарађују и да све оно што се дешава на нивоу БиХ не треба да буде кочница развоју ентитета.

- Међутим, блокирана средства су у функцији тога да то блокира развој ентитета, умјесто да развоју да енергију - додала је она.