latinica  ћирилица
17/04/2024 |  22:18 ⇒ 22:24 | Аутор: РТРС

Верхоф "кишни човјек" Обреновца (ФОТО)

Побједник кружне трке у Обреновцу којом је отворено 18. издање Међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука" је Стефан Верхов из холандског тима Јуниверс. Он је у драматичном финишу одспринтао Тобијаса Нолдеа из екипе Беноти, док је трећепласирани на циљ стигао Давиде Басо из екипе Екотек.
Обреновац, бициклистичка трка "Београд-Бањалука" - Фото: Уступљена фотографија
Обреновац, бициклистичка трка "Београд-Бањалука"Фото: Уступљена фотографија

Киша и прилично хладно вријеме за ово доба године мало су сметали бициклистима који су дошли из 40 земаља свијета, али је без обзира на то, солидан број Обреновчана дошао да поздрави гладијаторе на два точка.

- Услови нам нису били наклоњени, али сам заједно са остатком тима успио да оставим довољно снаге за спринт. Тек нам слиједе изазови наредних дана, па сам врло срећан што сам на овакав начин почео трку - рекао је Верхоф.

Обреновац, бициклистичка трка "Београд-Бањалука" (Фото: Уступљена фотографија)

Предсједник општине Обреновац Милош Станојевић са својим тимом као и обично био је одличан домаћин, нагласивши да је поносан што је ова општина поново угостила караван.

- Пошто је наша општина побратимљена са доста градова и општина из Републике Српске ово је идеална прилика да пошаљемо поруку да смо увек уз наш народ са друге стране Дрине. Сам долазак бициклиста из свих крајева свијета је велика ствар за нашу општину - рекао је Станојевић.

Директор трке Владимир Куваља срећан је што је настављена сарадња са Обреновцем у којем се сваки бициклиста осјећа као код куће.

Бициклисти ће и сутра проћи кроз Обреновац који је на рути етапе од Београда до Бијељине дугој 140 километара.