latinica  ћирилица
18/04/2024 |  08:25 ⇒ 23:56 | Аутор: РТРС

Данас етапа Међународне бициклистичке трке од Београда до Бијељине

Друга етапа Међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука", уз учешће 175 бициклиста из више од 40 земаља свијета, данас ће бити вожена од Београда преко Павловића моста до Бијељине и то без задржавања на граничном прелазу.
Обреновац, бициклистичка трка "Београд-Бањалука" - Фото: Уступљена фотографија
Обреновац, бициклистичка трка "Београд-Бањалука"Фото: Уступљена фотографија

На Тргу Републике у Београду данас ће бити организована церемонија отварања трке одакле ће се бициклисти запутити ка Бијељини трасом дугом 140 километара.

Међународна бициклистичка трка "Београд-Бањалука" отворена је јуче а побједник кружне трке у Обреновцу је Стефан Верхов из холандског тима Јуниверс. Верхов је у драматичном финишу надмашио Тобијаса Нолдеа из екипе Беноти, док је трећи на циљ стигао Давиде Басо из екипе Екотек.

Трећа етапа на програму је у петак, 19. априла, од Зворника преко Братунца и Шековића до Власенице, а у суботу, 20. априла, слиједи етапа од Вишеграда преко Рудог, Рогатице и Сокоца до Јахорине.

Трка се завршава у недјељу, 21. априла, када ће старт бити у Добоју, а циљ у Бањалуци.

Ово је осамнаеста бициклистичка трка Београд-Бањалука заредом.

Међународну бициклистичку трку "Београд-Бањалука", на којој ове године учествује око 40 екипа, организују Бициклистички савези Републике Српске и Србије у сарадњи са Бициклистичким клубом БСК из Бањалуке.

Овогодишња трка, 18. по реду, одвија се под слоганом "Србија и Српска заједно". Трка је редовни догађај у календару Свјетске бициклистичке уније и представљаја један од највећих спортских догађаја који заједнички организују Србија и Република Српска.

Њено одржавање подржали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Министарство омладине и спорта Србије, као и Представништво Републике Српске у Србији.