latinica  ћирилица
18/04/2024 |  08:33 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

Евентуално усвајање резолуције о Сребреници наставак политике Хашког трибунала (ВИДЕО)

Евентуално усвајање резолуције о Сребреници представља наставак политике Хашког трибунала, који за циљ има да се мајоризује цијели српски народ, рекао је у Јутарњем програму Виктор Нуждић вршилац дужности директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица.
Гости Јутарњег програма - Фото: РТРС
Гости Јутарњег програмаФото: РТРС

- На сцени је врхунац лицемјерства - додаоје Нуждић.

Истакао је да се ради о самовољи амбасадора БиХ у УН Златка Лагумџије.

- Колико знам, синоћ су обављене затворене консултације о нацрту о Сребреници, а на састанку су били Жељко Комшић и Денис Бећировић, а српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић није присуствовала. Дакле, поново се догађа да се српски народ прегласава - рекао је Нуждић.

Истакао је да се на српском народу поново тренира строгоћа.

- Поново се дешава мијешање у унутрашње ствариу БиХ и заиста не знам како у БиХ може доћи до помирења ако опет игноришете вољу српског народа - поручио је Нуждић.

Сматра да је ово не само удар на Републику Српску, него и на Србију управо због рјешавања питања КиМ.

Бранимир Којић, предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила поручио је да само траже да неко саслуша српски народ.

- Ми тражимо да нас неко саслуша и разумије нашу бол - додао је Којић.

Сматра да Бошњаке занима само оно што су они наумили.

- А, то је да буду жртве и да газе преко нас Срба, наших жртава и гробова - каже Којић и додаје да није лако живјети у Сребреници.

Брано Вучетић имао је само девет година када су породичну кућу у којој је живио, напали сребренички муслимани.

- У бруталном масакру изгубио сам мајку, брата од 17 година и оца - каже Вучетић, свједок догађаја у Сребреници 1992. године.

Рекао је да је он био рањен 14. децембра и да је са једном бебом и дјевојчицом од три године и њиховом мајком и баком сам одведен у логор.

- Тако рањен провео 56 дана провео без медицинске помоћи - каже Вучетић и додаје "само смо бранили себе, своју кућу и свој праг."

Подсјећамо, данас је у Народној скупштини расправа о извјештају Међународне комисије за Сребреницу, а након тога на Тргу Крајине у Бањалуци биће одржан велики народни митинг, са којег ће бити поручено да су Срби посвећени својој слободи и одбрани своје будућности.