latinica  ћирилица
18/04/2024 |  09:48 ⇒ 10:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Грчки лист: Улазак Косова у СЕ, злочин над српским и грчким народом

Подршком пријему тзв. Косова у Савјет Европе, грчки посланици у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПССЕ) подржавају кршење међународног права и противријече свим европским принципима о једнакости и поштовању мањина, преноси грчки лист "Хелас џурнал".
Дора Бакојани (Фото: EPA/SIMELA PANTZARTZI) -
Дора Бакојани (Фото: EPA/SIMELA PANTZARTZI)

Према писању професора на Демокритовом универзитету у Тракији Јоргоса Павлоса за тај лист, ако за мјесец дана Комитет министара СЕ подржи приједлог Доре Бакојани за интеграцију тзв. Косова у СЕ, "грчки министар спољних послова ће суштински дати зелено свјетло за косовизацију цијеле земље, а не само регионалне Грчке".

- У суштини, ако грчки политичари не разумију злочин који чине предајући српски народ апетитима албанских заговорника Косова, они ће бити одговорни за злочин, не само против српског, већ и грчког народа - закључује грчки професор.

Бојим се да ће тзв. Косово бити прва непризната држава која ће на министарском нивоу постати чланица Савјета Европе, предвиђа Павлос. Он је оцијенио да ће влада грчког премијера Киријакоса Мицотакиса подршком приједлогу Гркиње Бакојани предати грчки и српски народ "савременим варварима Турцима и Албанцима, иза којих стоје неонацисти Запада који покушавају да изазову трећи свјетски рат против човјечанства и културе".

Он тврди да земље Запада желе да подијеле и контролишу "православни Исток", а да је примање тзв. Косова у СЕ наставак такве политике, према којој православни народи Србије, Грчке, Бугарске, Румуније и Молдавије "никад не би смјели да формирају православни балкански савез".

- Запад прихвата, планира и промовише исламизацију и потурчење Балкана... како би с једне стране искључио Русију из Средоземља, а с друге стране поништио развој православног Балкана - написао је Павлос за Хелас џурнал.

Гласовима грчких посланика ПССЕ за извјештај Бакојани који се препоручује пријем тзв. Косова у СЕ, Грчка је "изабрала да обезглави прогоњену српску заједницу" помажући непризнату албанску државу тзв. Косова "која очигледно чини геноцид над историјским народом Косова".

Ко не разумије да су Кипар, Тракија и Источни Егеј "следеће Косово", рекао је Павлос, тај не зна историју.

- Али онај, или она, која је политичка личност, је у суштини најбољи агент западног колонијализма јер у свим случајевима, од Кипра до Косова, слиједи иста стратегија - јачање муслиманских мањина... које ће касније, уз помоћ Запада, протерати историјске народе - пише Павлос.

Он је оцијенио да "данас у Европи проживљавамо еру крсташких ратова" и да нацизам у Европи није завршен Нирнбершким суђењима, већ да се "Њемачка, уз помоћ Енглеске, Француске и САД, данас свети Балкану, Грчкој и Русији за историјске борбе српског, руског и грчког народа против нацистичког Рајха".

Павлос је закључио да ће "рјешење источног питања доћи од народа, а не од присталица Запада, што значи сарадњу и самоорганизовање православних народа Балкана са циљем уједињеног Балкана".