latinica  ћирилица
18/04/2024 |  10:18 ⇒ 13:30 | Аутор: РТРС

Радници РТРС даровали крв (ВИДЕО)

Наша медијска кућа, сутра обиљежава свој дан. Тим поводом наше радне колеге посјетиле су Завод за трансфузијску медицину Републике Српске и даровали крв.
Акција ДДК - Фото: РТРС
Акција ДДКФото: РТРС

Поводом Дана телевизије, медијски радници су се удружили у гести хуманости дарујући крв, како би помогли онима којима је то најпотребније.

- Моменат хуманости првенствено и основно. Ово мало, 450 милилитара да можеш три живота да спасиш - истакао је Синиша Нинковић, сниматељ РТРС-а.

Ова акција осликава снагу заједништва међу медијским професионалцима, показујући да су спремни да се удруже и дјелују за опште добро.

- До сада сам крв давао само намјенски, али желимо да покажемо колективну одговорност и пошаљемо поруку да овај сервис чине хумани људи - рекао је Јасенко Тодоровић, уредник информативног програма РТРС.

Солидарност наших колега инспирација је и подстицај за све да се ангажујемо у сличним хуманитарним активностима и да развијамо емпатију и саосјећање према свима који су у потреби.

- Ово је једна у низу акција која је добродошла у овом периоду, да се попуне залихе те је значајно што се организује широм Српске. Радници РТРС-а ће се пријавити у најближу службу за трансфузију да дарују крв - навела је Гордана Гузијан, директорка Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

Кроз ову гесту, медијски радници постају симбол не само професионалности, већ и истинских хуманих вриједности које треба његовати и промовисати.