latinica  ћирилица
18/04/2024 |  10:56 ⇒ 12:51 | Аутор: СРНА

Начелник Пала писао команди ЕУФОР-а (ФОТО)

Начелник општине Пале Бошко Југовић упутио је писмо команди ЕУФОР-а у којем је замолио да убудуће, уколико имају потребе за обављањем планираних активности њихових јединица на подручју ове локалне заједнице, о томе обавијесте Општинску управу или њега као начелника.
Бошко Југовић - Фото: РТРС
Бошко ЈуговићФото: РТРС

Поводом јучерашњих активности ЕУФОР-а на подручију општине Пале, а које су изазвале узнемиреност грађана ове локалне заједнице, Југовић је у писму појаснио да због различитих локација - близине школа, вртића, домова за стара лица и изнемогла лица..., као и и опште политичке ситуације у региону и свијету појављивање јединица ЕУФОР-а може изазвати и изазива узнемиреност, страх и бојазан код становника ове општине.

- Са најбољим намјерама желимо да ваше активности буду усмјерене ка миру и сарадњи и позивамо вашег команданта генерал-мајора Ласла Штица да посјетите општину Пале, која је дала изузетан допринос развоју мира, а стално је изложена страху, пријетњама и неизвјесности. У нади да ћете уважити наша очекивања, срдачно вас поздрављам - наглашава се у писму начелника Југовића упућеног команди ЕУФОР-а.

Пале - писмо команди ЕУФОР-а (Фото: СРНА)

Оклопна возила резервних снага ЕУФОР-а, њих десетак, јуче су била распоређена на подручју Пала, а ријеч је о планираној вјежби са Оружаним снагама БиХ.

Возила су се налазила на паркингу Тржног центра "Том", код стадиона "Влајко Петровић" и у ужем центру Пала.