latinica  ћирилица
18/04/2024 |  11:56 ⇒ 12:19 | Аутор: СРНА

Власеница шести пут дио бициклистичке трке "Београд - Бањалука"

Власеница ће сутра бити домаћин циља друге етапе Међународне бициклистичке трке "Београд - Бањалука" и из општине су позвали суграђане да им се придруже у овом спектаклу и поздраве 175 бициклиста из 30 земаља.
Општина Власеница - Фото: РТРС
Општина ВласеницаФото: РТРС

Начелник општине Мирослав Краљевић, заједно са организаторима, дочекаће бициклисте на Тргу српских бораца у 15.00 часова.

Друга етапа трке је тешка етапа и дуга је око 150 километара. Старт је у Зворнику, затим се иде ка Папраћи, Шековићима, са циљем у Власеници.

Због трке биће измијењен режим саобраћаја на подручју општине Власеница данас од 20.00 часова, до сутра у 16.00 часова.

Сутра се забрањује скретање возила из Светосавске улице ка Тргу српских бораца, а приступ стамбеним и пословним објектима омогућен је из Улице Краља Петра, односно Николаја Велимировића.

Забрана саобраћаја у оба смјера кретања моторних возила је за улице Илије Бирчанина, Јуришног одреда – од раскрснице са Устаничком до раскрснице са Улицом Краља Петра.

Саобраћај је забрањен и у улицама Краља Петра од раскрснице са Јуришног одреда до раскрснице са Улицом 9. јануар, те од раскрснице са Улицом Жртава Рогосије до раскрснице са улицама Српских рањеника, Петра Кочића и Светосавске, Трг српских бораца од раскрснице улица Стевана Синђелића и Михајла Пупина.

Припадници Полицијске станице Власеница регулисаће саобраћај, а на мјестима гдје је то потребно поставиће привремене баријере.

Бициклистичка трка сутра пролази и кроз Шековиће око 14.30 часова, а од 12.00 до 15.00 часова биће постепено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Цапарде-Шековићи-Тишча.

На тргу у општини Шековићи од 12.00 до 15.00 часова биће организован музички програм.