latinica  ћирилица
18/04/2024 |  12:21 ⇒ 16:37 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске позвао на масовно окупљање; Опозиција покушава "сатанизовати" Милорада Додика (ВИДЕО)

Поносни смо на људе који ће данас доћи на митинг у Бањалуку и на демократски начин изразити свој став. Слика ће говорити више од било које поруке која се поручи - рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик гостујући у Дневнику 1.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Позивам све да масовно дођи да се окупимо и очекујемо око 40.000 људи - рекао је Додик поводом одржавања великог митинга у Бањалуци под називом "Српска те зове". 

Истакао је да ће митинг проћи мирно са јасним порукама. 

- Порука је, како мисите да живимо са вама, ако ви нас етикетирате. Шта хоћете? Да ми будемо криви, а ви сте као невине жртве. Наравно, да има невиних жртава код Бошњака, као што има и код Срба али тиме су се требали бавити судови, а не политички форуми какав је Генерална скупштина УН-а - рекао је Додик.

Сматра да ће митинг проћи у атмосфери чије ће порука показати "нашу чврстину, наш идентитет, али и поруку мира коју морамо да осигурамо".

Када је ријеч о опозицији која присуствује НСРС, а неће бити на митингу, предсједник Српске је поручио да је то њихова ствар.

- Поодавно се није десило да смо у НСРС око закључака сви јединствени. Што се тиче митинга и њиховог наратива, и тога да је то мој митинг, то наравно није тачно. Ја нисам једини сазивач тога. И они су позвани у вријеме кад се смо се договарали за митинг. И предсједника СДС-а Милана Миличевића и предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића сам замолио да све сви заједно окупимо. Они су изабрали да поново сатанизују Милорада Додика - рекао је он.

Нагласио је да ово није борба за Милорада Додика.

- Ја да не радим ово лакше бих живио. Али, сматрам да је моја одговорност као предсједника Републике Српске да морам да се борим за истински став народа - поручио је Додик.