latinica  ћирилица
18/04/2024 |  12:32 | Аутор: СРНА

Брнабић: Београдски и преостали локални избори 2. јуна

Владајућа већина у Србији прихватила је захтјеве опозиције да сви преостали локални избори буду одржани заједно са београдским 2. јуна.
Ана Брнабић (фото:TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Ана Брнабић (фото:TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

Предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић рекла је на конференцији за новинаре, након састанка са представницима опозиције, да ће због тога бити потребне измјене и допуне Закона о локалним самоуправама у неким члановима, а да ће те изборе расписати у недјељу, 21. априла.

- Након 17 дана разговора, донијела сам, у консултацијам са предсједником /Србије Александром/ Вучићем, да прихватимо захтјев опозиције груписане око "Србија против насиља" и да распишемо све оне изборе којима је вријеме падало за јули и август и да се сви одрже 2. јуна - рекла је Брнабићева.

Брнабићева је додала да се нада да ће у суботу, 20. априла, бити усвојене ове измјене закона и да ће у недељу бити расписани избори.

- Вучић је рекао да у је овом тренутку најважнија стабилност. Мислим да је ово начин да дођемо до те стабилности. Вјерујем да је ово побједа свих оних који су показали озбиљност - навела је Брнабићева.

Она је додала да је пред Србијом много изазова и притисака на земљу и српски народ.