latinica  ћирилица
18/04/2024 |  12:42 | Аутор: СРНА

Вулић: Марфи води личну политику у БиХ

Реченица "САД више од 30 година раде у име народа БиХ" потпуно је оголила персоналну политику Мајкла Марфија коју бесрамно спроводи као званичну америчку, а ријеч је о његовој фрустрирајућој, личној политици, рекла је шеФ Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Ко је Марфи да било шта ради "у име народа БиХ"? Нити га је ко бирао, нити је изабран, нити је БиХ америчка колонија, а колико знам није ни учествовао на изборима у БиХ. Он је само један у низу дипломата који је дошао и прошао кроз БиХ. Неки су оставили позитиван утисак, а Марфи и њему слични само гађење - истакла је Вулићева за Срну, реагујући на Марфијеву изјаву да је за кризу у БиХ крив, како каже, Милорад Додик, а не међународна заједница.

Пребацивање кривице за политичку кризу изазвану страним интервенционизмом са себе и његових сарадника у међународној заједници на изабраног предсједника Српске, рекла је Вулићева, превише је чак и за одлазећег Марфија.

- Иако је на излазним вратима БиХ, он наставља да бескрупулозно лаже и измишља, пребацујући кривицу са себе на предсједника Српске. И Америка му је јасно ставила до знања шта мисли о њему и његовој дипломатији у БиХ због чега га и враћа раније, прије истека мандата. Паметном довољно, осим, изгледа МарФију - навела је Вулићева.