latinica  ћирилица
18/04/2024 |  12:49 | Аутор: СРНА

Сајић: Подршка руководству Српске у очувању вриједности

Генерални конзул БиХ у Штутгарту Вера Сајић изјавила је данас да Срби у Њемачкој, који су поријеклом из Републике Српске, подржавају руководство Српске у борби за очување Републике, њених институција и вриједности.
Вера Сајић - Фото: РТРС
Вера СајићФото: РТРС

- Свакодневно ме контактирају Срби поријеклом из Републике Српске јер су забринути због намјере и подршке западних сила да у УН буде усвојена резолуција о Сребреници. Зато је један број њих отпутовао у Бањалуку како би присуствовао народном митингу "Српска те зове" -  рекла је Сајићева за Срну.

Она је истакла да је чињеница да је, након добијања преговарачког статуса, БиХ враћена уназад због наведене резолуције.

- Очигледно је да западним силама одговара лоше стање у БиХ и на Балкану. Све што они раде доводи до заоштравања политичке ситуације, не води помирењу и јасно се показује ко вуче конце у БиХ - додала је Сајићева.

Она је подсјетила да је БиХ експеримент и протекторат у рукама, како је навела, такозваних западних демократа.

- Страшно је што резолуцију подржавају земље које су извршиле геноцид, а то су Велика Британија, Њемачка и Турска. Смишља се нови начин гласања у УН, а жмири се на чињеницу да резолуцију није разматрало Предсједништво БиХ чиме је прекршен Устав БиХ. Колективни Запад креира овакву ситуацију, а српски народ никада није био освајач, нити је волио протекторат - рекла је Сајићева.

На Тргу Крајине у Бањалуци вечерас од 18.00 часова биће одржан велики митинг са којег ће јасно и гласно бити поручено да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке доносили.