latinica  ћирилица
18/04/2024 |  13:16 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

Атос банка и МУП Српске представили први видео у низу на тему безбједности клијената (ВИДЕО)

Једно од основних начела Атос банке је безбједност и заштита клијената, те се својим континуираним напорима годинама уназад труди да заштиту података клијената подигну на ниво стратешке функције.
Атос банка - Фото: Уступљена фотографија
Атос банкаФото: Уступљена фотографија

- Из тог разлога заједно са Министарством унутрашњих послова већ мјесецима радимо на подизању свијести о безбједности клијената и њихових података, те представљамо први едукативни видео у низу којим желимо да укажемо на злоупотребу података путем СМС порука. Smishing (скраћено од “SMS phishing“) је облик преваре у којем нападачи користе СМС поруке како би преварили људе и добили њихове личне податке попут бројева кредитних картица или других осјетљивих података. С обзиром на то да је ова врста преваре све чешћа, Атос банка у сарадњи са МУП-ом Српске представља видео који приказује како препознати smishing, те како се заштитити од њега и сачувати своје личне и финансијске податке од потенцијалних превара овог типа - саопштили су овим поводом из Службе маркетинга и комуникација Атос банке.

На овај начин Атос банка жели да своје клијенте и остале грађане подсјети да воде рачуна о безбједности својих података, те да се достављањем својим личних података излажу крађи идентитета и злоупотреби од стране криминалних лица и група.

Из банке наглашавају да од својих клијената Атос банк Бањалука никада није и неће тражити приступне податке, податке о рачунима, картичним подацима, нити било какве личне податке, електронском поштом, телефоном, СМС порукама и сличним каналима.