latinica  ћирилица
18/04/2024 |  14:15 | Аутор: РТРС

Пореска управа: Достава рачуна за порез на непокретности и путем мејла

Пореска управа Републике Српске пустила је у функцију нову услугу "еСагласност", путем које сада и електронски могу дати сагласност за доставу рачуна за порез на непокретности мејлом.
Горан Маричић (Фото: Пореска управа Српске) -
Горан Маричић (Фото: Пореска управа Српске)

- Приступ овој новој електронској услузи, чији је циљ да се обвезницима пореза на непокретности олакша извршавање њихових пореских обавеза, али и да се смање трошкови, могућ је путем интернет странице Пореске управе Српске, гдје се у горњем лијевом углу почетне стране налази прозорчић под називом `еСагласност` - рекао је директор Пореске управе Горан Маричић, саопштено је из Управе.

Он је навео да је процедура веома једноставна и кликом на "еСагласност", те потом уносом података са једног од својих пореских рачуна, порески обвезник може да активира ову нову услугу и да преузме и попуни електронски образац Сагласности за доставу пореских рачуна путем електронске поште.

Након тога, на своју мејл адресу коју је навео за доставу пореских рачуна, обвезник добија приступни код за верификацију и почиње да користи услугу "еСагласност".

Маричић наводи да Пореска управа Републике Српске и овим путем позива пореске обвезнике-власнике непокретности у Српској да искористе могућност електронског давања сагласности за достављања пореских рачуна на адресу електронске поште и тако једноставније и брже извршавају своје обавезе.

Ова услуга Пореске управе, наводи Маричић, наставак је активности на поједностављењу процедура и дигитализацији процеса у овој институцији како би порески обвезници на лакши, бржи, једноставнији и јефтинији начин извршавали своје пореске обавезе, односно да Пореска управа Српске буде још ефикаснији сервис грађана.

- Ова могућност посебно је корисна за пореске обвезнике-власнике непокретности из Републике Српске, који живе или раде у иностранству, а који давањем потребне сагласности своје пореске рачуне могу добијати на мејл адресу, те правовремено измирити своје обавезе и на тај начин избјећи евентуалне санкције - навео је Маричић.