latinica  ћирилица
18/04/2024 |  15:19 ⇒ 15:20 | Аутор: СРНА

На граничним прелазима ухапшено седам лица

Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су седам лица у протеклих пет дана, саопштено је из ове полицијске агенције.
Гранична полиција БиХ (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција БиХ (Фото: Гранична полиција БиХ)

Припадници граничне полиција Стрмица јуче су ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали А.С, јер га потражују Општински суд у Високом због крађе и Министарство унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево због тешке крађе.

Ово лице контролисано је на граничном прелазу Стрмица на уласку у БиХ, и предато је службеницима МУП-а Кантона Сарајево.

Бродска гранична полиција је у уторак, 16. априла, ухапсила мушкарца чији су иницијали Е.Х, на прелазу Доњи Свилај на уласку у БиХ, за којим је МУП Кантона Сарајево расписало потрагу због кривичног дјела угрожавање безбједности. Он је предат службеницима кантоналног МУП-а.

Припадници ове јединице су у понедјељак, 15. априла, ухапсили држављанина Хрватске Е.А, којег потражују Кантонално тужилаштво Средњобосанског кантона због кривичног дјела утаја и Општински суд у Кисељаку због кривичног дјела превара.

Контролисан је на изласку из БиХ на прелазу Брод и предат службеницима Центра судске полиције у Посавском кантону.

Бијељинска гранична полиција је истог дана ухапсила држављанина Србије чији су иницијали М.М, на прелазу Попови приликом уласка у БиХ, за којим је МУП Српске расписало потрагу због кривичног дјела утаја. Предат је службеницима МУП-а Српске.

Вишеградска гранична полиција у недјељу, 14. априла, ухапсила је држављанина Шевдске А.Ц, за којим је Интерпол Висбаден расписао потјерницу због кривичног дјела превара.

Овај држављанин контролисан је на изласку из БиХ на прелазу Вардиште и предат службеницима Судске полиције Суда БиХ.

У суботу, 13. априла, припадници ове јединице ухапсили су лице Р.М, којег потражује Основни суд у Вишеграду ради издржавања казне затвора, а контролисан је на прелазу Вардиште приликом уласка у БиХ. Ово лице предато је службеницима Окружног центра судске полиције Источно Сарајево.

Припадници Јединице граничне полиције Дољани истог дана су ухапсили лице Д.А, за којим је МУП Кантона Сарајево расписало потрагу због кривичног дјела насиље у породици. Конролисано је на изласку из БиХ на прелазу Ораховље и предат службеницима МУП-а Кантона Сарајево.