latinica  ћирилица
18/04/2024 |  15:43 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

Вулић: Бошњачки посланици подржавају нелегитимног странца

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да многи посланици нису погледали закључке које су доставили посланици из Републике Српске, као предлагачи, већ траже својих пет минута у медијском простору да образлажу закључке Народне скупштине.
Представнички дом ПС БиХ - Фото: СРНА
Представнички дом ПС БиХФото: СРНА

Вулићева је истакла да су закључци које су предложили посланици из Републике Српске прилагођени комплетној политичкој ситуацији у БиХ и да су апсолутно добронамјерни, правични и у складу са Уставом БиХ.

Она је додала да је ово била прилика да се види колико је посланицима стало до БиХ и парламента.

- Видимо да заправо они стају уз страну једног нелегитимног човјека и апсолутно занемарују и поништавају 57 легитимно изабраних људи у Парламентарној скупштини - рекла је Вулићева.

Она је истакла да је то поразно и кукавички, нагласивши да првенствено један број бошњачких колега нема храброст да живи онако како то пуним устима говоре - да желе просперитет будућности.

- Они ту ништа не желе, они управо желе да БиХ буде колонија гдје ће бити климоглавци неком тамо странцу као што су сад овом Кристијану Шмиту - истакла је Вулићева.

Она је истакла да су посланици из Републике Српске показали добру вољу и да желе да се поштује слово, а не дух Дејтона.

- Међутим, они немају храбрости ни за то - закључила је Вулићева.

У току је хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој посланици разматрају актуелну политичку ситуацију у институцијама БиХ. Сједница је сазвана на приједлог Клуба посланика СНСД-а.

Посланик СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Мирослав Вујичић рекао је раније да је Народна скупштина Републике Српске, између осталог, донијела закључке и задужила посланике из Српске да отворе одређене процесе кроз парламент, односно да покушају усвојити Изборни закон.