latinica  ћирилица
18/04/2024 |  16:15 ⇒ 20:48 | Аутор: РТРС

Представнички дом ПС БиХ одбио свих 18 закључака (ВИДЕО)

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ одбацио је данас укупно 18 закључака у вези са тренутном политичком ситуацијом у институцијама БиХ, које су предлагали посланици.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - Фото: Уступљена фотографија
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХФото: Уступљена фотографија

Нису прихваћени закључци који је предложио Клуб СНСД-а, који је захтјев за одржавање хитне сједнице образложио покушајем враћања дигнитета Парламентарној скупштини БиХ и преузимање одговорности за доношење закона, које умјесто парламента намеће нелегални високи представник.

Међу приједлозима био је и закључак да Представнички дом захтијева да Савјет министара хитно и без одлагања у парламентарну процедуру достави приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ у којем ће обухватити побољшања интегритета изборног процеса и састав, надлежности и начин избора Централне изборне комисије.

Закључци нису добили подршку ни опозиције из Републике Српске, која није присуствовала изјашњавању, ХДЗ је био уздржан, а бошњачке партије против.

Подршку није добио ни сличан захтјев посланика Клуба ХДЗ-а Предрага Кожула који је тражио да Представнички дом од Савјета министар захтијева да хитно, а најкасније у року од седам дана, у парламентарну процедуру упути приједлог закона о имјенама и допунамам Изборног закона БиХ.