latinica  ћирилица
18/04/2024 |  17:00 ⇒ 19:08 | Аутор: Агенције

Дерби на Кошеву без навијача Борца

Фудбалски клуб Сарајево огласио се саопштењем након што је потврђено да у дербију против бањалучког Борца неће бити гостујућих навијача.
ФК Борац - ФК Сарајево - Фото: РТРС
ФК Борац - ФК СарајевоФото: РТРС

Сарајево и Борац у суботу играју дерби на Кошеву, а у сличном термину биће одржан и концерт Лепе Брене у близини стадиона.

Због тога је Управа полиције МУП Кантона Сарајево забранила долазак гостујућих навијача на утакмицу. Због те одлуке незадовољство су изразили навијачи оба клуба.

- Управа полиције МУП КС обавијестила је јуче МУП Републике Српске да је гостујућим навијачима забрањен долазак на утакмицу која се игра 20. априла на стадиону "Асим Ферхатовић Хасе" - речено је из полиције у Сарајеву.

ФК Сарајево је у свом саопштењу изразио искрено жаљење што није дозвољен долазак навијача Бањалучана јер се, како су истакли, "фудбал игра због навијача".

- ФК Сарајево, као домаћин утакмице, искрено жали што неће бити организованог доласка гостујућих навијача. То је одлука на коју ФК Сарајево није имао утицаја. Као и увијек до сада, били смо спремни да обезбиједимо све услове за долазак и сигуран боравак гостујућих навијача, јер фудбал се игра, прије свега, због гледалаца. Вјерујемо у фер-плеј, како на терену, тако и изван њега - истакли су из ФК Сарајево.

Утакмица Сарајево-Борац игра се у суботу од 20.45 часова на Кошеву.