latinica  ћирилица
18/04/2024 |  17:53 | Аутор: Агенције

Велика турнеја Бијелог дугмета

Менаџер Горана Бреговића и инспиратор турнеје "50 година Бијелог дугмета" Адис Гојак открио је да турнеја напопуларнијег састава бивше Југославије креће из Сарајева.
Горан Бреговић - Фото: РТРС
Горан БреговићФото: РТРС

- Управо договарамо датуме за турнеју бенда Бијело дугме поводом јубилеја педесет година постојања. Крећемо са концертима из Дома младих у Сарајеву 11. маја. Ово мјесто може да прими само 2.000 људи, али смо га одабрали због симболике и емотивне вриједности које има за Бреговића и остале музичаре из бенда. Послије тог концерта 1974. године је све почело. Турнеју смо замислили тако да има само педесет концерата и пажљиво бирамо градове. Ову турнеју Бијело дугме свира скоро па у оригиналној рок постави. Очекујемо спектакуларне наступе препуне емоција на сваком концерту - поручио је Гојак.

- Нажалост, нису сви оригинални чланови Бијелог дугмета живи. Скупићемо се у старом саставу што боље можемо. Нема више ниједног живог клавиристе, и Лаза Ристовски и Владо Правдић су умрли, тако да ће Оги Радивојевић свирати клавијатуре. Он је мој дугогодишњи сарадник и одличан музичар. Зоран Реџић је ту из оригиналне поставе и Ђиђи Јанкелић који је некада свирао у Дугмету - рекао је Горан Бреговић.

За сада су потврђени термини концерата Бијелог дугмета у Сарајеву (11. мај), Нишу (22. јуна), Крагујевцу (28. јуна), Бањалуци (5. јула), Требињу (3. августа), Пули (25. августа) и Сплиту (31. августа).