latinica  ћирилица
18/04/2024 |  18:21 ⇒ 18:24 | Аутор: Агенције

АБА лига представила трофеј "Дејан Милојевић" (ФОТО)

Легендарни кошаркаш Дејан Милојевић прерано нас је напустио 17. јануара у својој 47. години живота.
Дејан Милојевић (фото:TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ) -
Дејан Милојевић (фото:TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ)

Милојевић је током каријере оставио велики траг у Партизану и Будућности и АБА лига је одлучила да трофеј намијењен МВП лигашког дијела такмичења носи име по њему.

На свом сајту АБА лига је објавила и карактеристике овог трофеја.

- Сам трофеј не личи на свог имењака, јер нам је било важно да трофеј само симболизује Милојевићеву изузетну каријеру и да на њему има детаља који се односе на неки дио Милојевићевог АБА пута, као и на његове највеће вриједности и снаге.

Стога је основа трофеја направљена тако да има четири стране које симболизују четири сезоне које је играо у АБА лиги. Натписи на трофеју, који укључују његово име и назив награде, имају три реда који симболизују три МВП награде које је Дејан Милојевић освојио.

Трофеј је висок 33 центиметра што се односи на број 13 који је Милојевић носио док је играо за Будућност и Партизан.

Фигура играча на трофеју има камени изглед, јер је Милојевић важио за једног од најјачих играча на нашим просторима. На фигури је и мали осмијех, јер ће Дејан Милојевић заувијек остати упамћен по осмијеху и по томе што је био најљубазнија особа икада у свијету кошарке.

Коначно, вриједности као што су кошаркашка снага и људска доброта су вриједности које сваки МВП треба да има и на то би трофеј требало да подсјећа сваког будућег добитника ове награде - навела је АБА лига.

Трофеј Дејана Милојевића израдила је реномирана вајарка Катарина Трипковић, која је креирала и трофеј за шампиона АБА лиге.