latinica  ћирилица
18/04/2024 |  18:38 ⇒ 18:40 | Аутор: СРНА

Вулин: Показује се свијест српског народа да мора опстати

Сенатор Републике Српске Александар Вулин истакао је данас да народни скуп "Српска те зове" у Бањалуци показује свијест српског народа да мора опстати.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

- Све ова посљедња дешавања превазилазе причу о Сребреници. Непријатељи нас доживљавају као политички јединствен народ и тако се морамо понашати. Они говоре о резолуцији, а ми ћемо о уједињењу - рекао је новинарима Вулин који присуствује митингу у Бањалуци.

Он сматра да се посљедња дешавања, међу којима је спорни приједлог резолуције о Сребреници не могу више ријешити на нивоу Републике Српске него се мора рјешавати на нивоу укупног српског народа.

- Последице резолуције ће се односити на све Србе, ма где да живе. Овим су покренули оно што је незаустављиво, а то је потреба српског народа да се уједини јер у супротном неће постоајти - нагласио је Вулин.

Он је истакао да Србија не може да напусти Републику Српску и да српски народ не мора никоме да се правда.

- Република Српска није настала вољом великих сила и оне је неће укинути! Српска је настала због потребе спрског народа за слободом - нагласио је Вулин.

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак истакао је да је важно да Република Српска и Србија буду заједно.

- Српска је настала у миру, а Запад жели да то наруши не само у БиХ, него и у региону - додао је Селак.

Он је оцијенио да резолуција о Сребреници не доприноси миру и стабилности.

- Српска и Србија, односно срспки народ у цјелини, залажу се за мир и стабилност за разлику од оних који желе свим силама да то уруше - додао је Селак.

На Тргу Крајине у Бањалуци у току је митинг "Српска те зове", којем присуствује велики број грађана из свих крајева Српске, а са којег ће бити поручено да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке буду доношене.