latinica  ћирилица
18/04/2024 |  19:22 ⇒ 19/04/2024 | 01:59 | Аутор: РТРС

Додик: Не желимо да живимо с онима који нас називају геноцидним (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је на митингу "Српска те зове" да српски народ не може да живи у истој земљи с онима који покушавају да га прогласе геноцидним.
Милорад Додик - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- У име Републике Српске желим да свим страдалим изразим посебан пијетет и њиховим породицама саучешће. То је био злочин на крају рата, након замора и мржње, али није био геноцид - поручио је Додик.

Додик је рекао да ће комплетно руководство Републике Српске, на дан кад се у Генералној скупштини УН буде одлучивало о резолуцији у Сребреници, читав дан провести у Сребреници.

Он је истакао да злочине над 3.500 Срба са подручја сребреничке регије нико осим српског народа не спомиње и не примјећује и да су то злочини без казне, док истовремено покушавају даих прогласе генодидним народом.

- Немојте то да радите, јер то не доприноси животу у БиХ. Ово нас неће спојити, ово нас трајно раздаваја и не желимо да живимо с вама који кажете за српски народ да је геноцидан. Не желимо да живимо с вама и нећемо бити с вама у истој држави - истакао је Додик.

Он је рекао да су се на митингу у Бањалуци окупили људи од Требиња до Новог Града како би поручили да не прихватају етикету геноцидног народа.

- Република Српска није инат, Република Српска је слобода - нагласио је Додик, додајући да су Срби државотворан народ.

Додик је позвао муслимане да, ако хоће заједнички живот у БиХ, повуку резолуцију о Сребреници.

- Ако неће, ми то више нећемо помињати. Онда ћемо размислити како ћемо се касније понашати. Сљедећи кораци ће бити да идемо у заједништво са Србијом - поручио је предсједник Српске.