latinica  ћирилица
18/04/2024 |  19:46 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Селаковић: Овдје смо да покажемо наше државно јединство

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић поручио је да је дошао у Бањалуку да присуствује великом народном митингу "Српска те зове", како би показао "државно јединство" јер је то потребно у вријеме притисака на српски народ од оних који му не мисли добро.
Никола Селаковић - Фото: РТРС
Никола СелаковићФото: РТРС

- У овом времену када су се са свих страна, они који не мисле добро ни Србији, ни Српској, ни српском народу, уротили да нас притискају, овде смо да покажемо наше државно јединство - рекао је Селаковић.

Он је истакао да без обзира на различите државе на чијим територијама живе, Срби јесу један, српски народ.

- Наш народ не познаје границе као такве. Као када ме питате да ли би се солидарисао са својим рођеним братом. Па зато што су овде моја браћа и сестре, зато што се осећам интегралним делом српског народа и зато што је то ствар једне политичке, националне и доследности и пристојности - рекао је Селаковић за ТВ Прва.

Он је нагласио да Срби не желе никоме ништа лоше.

- Овде сам и да подржим Републику Српску зато што ово видим и као скуп на првом месту подршке Републици Српској да опстане и да настави да функционише и живи као функционалан, одговоран и добро уређен део БиХ - рекао је Селаковић.

На Тргу Крајине у Бањалуци у току је митинг "Српска те зове", којем присуствује велики број грађана из свих крајева Српске, а са којег ће бити поручено да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке буду доношене.

Скупу од политичара из Србије, осим Селаковића, присуствује предсједник Скупштине Србије Ана Брнабић, сенатор Српске Александар Вулин и предсједник Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски.