latinica  ћирилица
19/04/2024 |  07:28 ⇒ 10:22 | Аутор: РТРС

Вулин: Са притисцима и нападима морамо се бранити јединством (ВИДЕО)

Са притисцима и нападима морамо се бранити јединством. Република Српска мора да опстане, али неће опстати само стално. Не може да опстане сама, она мора да буде са Србијом и Србија мора да буде уз Републику Српску, рекао је за РТРС сенатор Александар Вулин, који је присуствовао свенародном митингу "Српска те зове".
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- Ми смо данас управо то и говорили, нема разлике - каже  Вулин.

Сматра да се најављена резолуција о Сребреници неће односити само на Републику Српску, него на све Србе гдје год да они живе, и не само на они који су сада живи, него на све генерације које ће доћи.

- Управо, зато ово не смијемо да дозволимо - поручио је Вулин.

Нагласиоје да се предсједник Републике Српске Милорад додик храбро бори да очува Републику Српску.

- Он у томе и усојева, управо зато што има подршку народа који га је препознао као лидера. Њега народ слиједи, подржава и у томе је његова снага. Ми немамо нафту, нуклеарно оружје, али имамо људе - поручио је Вулин.

Сматра да предсједник Додик храбро подноси и личне санкције и све што се дешава и његовој породици.

- Срби су створили Републику Српску, нису велике силе и само Срби могу и да је изгубе - рекао је Вулин.

Поручио је да не смије бити подјела, разлика.

- Како можете да објасните да сте власт или опозиција, у односу на резолуцију о геноциду по којој ће ваш народ бити геноцидан? Како можете да објасните да нисте данас овдје. Не знам како били ко ко се бави политиком у Србији може да објасни да није овдје или да не подржава скуп "Српска те зове". Не може. Или ћемо бити заједно или нас неће бити - поручио је Вулин.

Срби су јединствен народ и управо тако нас доживљавају и наши непријатељи. Па,зашто би се ми онда понашали другачије? - упитао је Вулин.

- Страшна је сама идеја да једна Њемачка некога оптужује за геноцид. Од свих земаља на свијету, послије два свјетска рата у којима је страдало више од 80 милиона људи, они некога оптужују за геноцид. Оптужују Србе који су два пута били жртве геноцида управо од стране њих и оних који су их подржавали - рекао је Вулин.

Сматра да ће се то јединство и показати на васкршњем сабору који предстоји.

- Иницијатива предсједника Србије Александра Вучића је нешто штосваки Србим треба да подржи. Вучић и јесте предсједник свих Срба и као предсједник свих Срба нас је и позвао да будемо на једном мјесту истог дана, али и да имамо једну идеју и заједничку борбу за ту идеју. Уједињење је оно што ће се десити. Процес уједињења је започео и не може се више засутавити - поручио је Вулин.