latinica  ћирилица
19/04/2024 |  07:48 ⇒ 12:08 | Аутор: СРНА

Друга етапа бициклистичке трке "Београд-Бањалука" стартује у подне из Зворника

Друга етапа Међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука" стартује данас из Зворника и биће вожена Власеници.
Бициклистика трка Београд - Бањалука - Фото: РТРС
Бициклистика трка Београд - БањалукаФото: РТРС

Директор трке Владимир Куваља рекао је да трка стартује у 12.00 часова из Зворника и да бициклисти возе према Братунцу, враћају се поново у Зворник, потом иду према Шековићима, а у Власеници возе завршни круг.

Куваља је додао да наредни дан слиједи трка која ће се возити на рути Вишеград, Рудо, Соколац, Јахорина, нагласивши да такмичаре чека изузетно тешка етапа.

- Заиста доста изазова за бициклисте - рекао је Куваља.

Због трке ће данас бити обустава саобраћаја у периоду од 11.45 до 16.00 часова и то на дионицама магистралних путева Коњевић Поље-Дрињача, Коњевић Поље - Братунац, Доње Цапарде - Каракај и Тишча-Власеница.

Међународна бициклистичка трка стартовала је јуче из Београда и прва етапа је завршена у Бијељини, побједик је Аустралијанац Дилан Хопкинс.

Учествује 175 такмичара из 40 земаља. Трка се завршава у недјељу, 21. априла, етапом од Добоја до Бањалуке.

Међународну бициклистичку трку "Београд-Бањалука" организују бициклистички савези Републике Српске и Србије у сарадњи са Бициклистичким клубом БСК из Бањалуке.

Одржавање трке, чији је овогодишњи слоган "Србија и Српска заједно", подржали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Министарство омладине и спорта Србије, као и Представништво Републике Српске у Србији.