latinica  ћирилица
19/04/2024 |  07:56 ⇒ 07:58 | Аутор: СРНА

Слаб мраз на дионицама у вишим предјелима

Проходност већине путева у Републици Српској је добра, а умјерен број возила присутан је на ауто-путевима, као и на магистралним путним правцима, док је појачан интензитет саобраћаја у градским центрима.
Сусњежица, мраз - Фото: РТРС
Сусњежица, мразФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза /АМС/ упозоравају на слаб мраз у вишим предјелима и на мјестимично смањењу видљивост због магле по котлинама, а возачима желе угодну и безбједну вожњу.

Због бициклистичке трке "Београд-Бањалука 2024" данас ће од 11.45 до 16.00 часова привремено бити обустављан саобраћај на дионицама Коњевић Поље - Дрињача, Коњевић Поље - Братунац један, Доње Цапарде - Каракај два и Тишча - Власеница.

Сутра ће од 10.45 до 16.30 часова саобраћај привремено бити обустављан на дионицама Вишеград три - Добрун, Рогатица - Саставци, Подроманија-Рогатица, Соколац-Подроманија, Сумбуловац-Подроманија и Љубогошта-Пале.

Због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим саобраћаја.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка, такође је измијењен режим саобраћаја.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија - Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента у општини Пале повременео ће бити обустављен саобраћај два пута дневно од пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћа се успорено једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћа се једном саобраћајном траком. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса премашује 30 тона.

Саобраћај је, због радова, измијењен на магистралном путу Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ и на магистралном путном правцу Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Због бушачко-минерских радова саобраћај ће привремено бити обустављен на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице од 7.00 до 16.00 часова и то два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила носивости веће од 16 тона.

На регионалном путу Прибој - граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац - Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила ограничаена брзина кретања на 20 километара на час.

На регионалном путу Разбој - Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због обављања редовног сервиса тунела Иван на дионици ауто-пута Тарчин - Брадина данас је до завршетка радова обустављен саобраћај у смјеру Брадина - Тарчин.

У току су радови на замјени расвјете у тунелу Орманица, на магистралном путу Пелагићево - Сребреник, због чега се од 8.00 до 15.00 часова саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила.

На овој дионици у току је полагање цјевовода, због чега је саобраћај на мјесту радова успорен.

Обустављен је саобраћај на магистралним путевима Кључ - Сански Мост, на улазу у Сански Мост, и Столац - Неум на улазу у Неум, а возила се преусмјеравају на обилазнице.

У току су радови на дионици магистралног пута Србљани - Босанска Крупа, због чега ће се од 7.30 до 16.00 часова саобраћај одвија успорено, једном траком.

Радови су у току и на магистралним путевима Травник - Доњи Вакуф преко Комара, Јабланица - Потоци у Доњој Јабланици, Чевљановићи - Нишићи, као и на магистралном путу на транзиту у Сарајеву, од Бистрика према Врацама. На мјестима радова саобраћ се успорено.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила носивости веће од пет тона. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.