latinica  ћирилица
19/04/2024 |  09:15 | Аутор: СРНА

Цвијетић: Дошло вријеме да Српска крене путем независности

Предсједник Српске народне одбране у Канади Зоран Цвијетић изјавио је данас Срни да ће резолуција о Сребреници, која ће се наћи у Генералној скупштини УН, дефинитивно запечатити судбину БиХ, која је неуспјешан експеримент.
Заставе Републике Српске - Фото: РТРС
Заставе Републике СрпскеФото: РТРС

- Дајемо пуну подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику у праведној борби за права српског народа и увјерени смо да ће истрајати у тој борби - поручио је Цвијетић.

Он је нагласио да је ниво мајоризације српског народа у БиХ постао неиздржив и да нема ниједног разлога да Републике Српска и даље буде у непријатељском окружењу.

- Савршено је јасно да је дошло вријеме да Република Српска крене путем независности или уједињења са матицом Србијом - рекао је Цвијетић.

Он је истакао да је у одбрамбено-отаџбинском рату животе за Републику Српску дало близу 24.000 најбољих српских синова, додајући да су они своје животе дали за слободну Републику Српску, а не да би њихов народ живио у фантомској БиХ.

- Борба за независну Републику Српску није ничији хир него је аманет који су нам оставили наши јунаци, који су својом крвљу исцртали границе Републике Српске и који су своје животе уградили у њене темеље - нагласио је Цвијетић.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је закључни извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године у којем пише да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште.