latinica  ћирилица
19/04/2024 |  10:49 ⇒ 10:49 | Аутор: СРНА

Бањалука: У недјељу обустава саобраћаја у више улица због бициклистичке трке

Полицијска управа Бањалука саопштила је да ће у недјељу, 21. априла поводом одржавања Међународне бициклистичке трке "Београд–Бањалука" на снази бити сукцесивна обустава саобраћаја.
Бициклистика трка Београд - Бањалука - Фото: РТРС
Бициклистика трка Београд - БањалукаФото: РТРС

Обустава саобраћаја ће бити на ауто-путу "9. јануар" дионица Прњавор–Јакуповци, те на дионица Клашнице–Бањалука од 11.45 до 15.00 часова.

На подручју града Бањалука истог дана на снази ће бити потпуна обустава саобраћаја у Улици Триве Амелице – на дијелу од раскрснице са Улицом крајишких бригада до раскрснице са Улицом Пете козарске бригаде од 14.00 до 15.00 часова, те на дијелу од раскрснице са Улицом Пете козарске бригаде до раскрснице са Булеваром српске војске - од 14.00 до 16.00 часова.

Обустава је и у Улици др Младена Стојановића – на дијелу од раскрснице са Улицом Триве Амелице до раскрнице са Улицом олимпијских побједника од 14.00 до 16.00 часова, Улици олимпијских побједника – на дијелу од раскрснице са Гундулићевом улицом до раскрснице са Улицом Првог крајишког корпуса од 14.00 до 16.00 часова.

"Улици краља Петра Првог Карађорђевића – на дијелу од раскрснице са Улицом олимпијских побједника до раскрснице са Алејом Светог Саве од 14.00 до 16.00 часова, на дијелу од раскрснице са Алејом Светог Саве до раскрснице са Булеваром цара Душана од 08.00 до 18.00 часова, на дијелу од раскрснице са Булеваром цара Душана /кроз кружни ток/ до раскрснице са Улицом браће Мажар и мајке Марије од 14.00 до 16.00 часова", наведено је у саопштењу.

Из Полицијске управе додају и да ће обустава саобраћаја бити у Улици Милана Тепића – на дијелу од раскрснице са Книнском улицом до раскрснице са Улицом краља Петра Првог Карађорђевића 8.00 до 18.00 часова, у истом периоду у Улици Марије Бурсаћ – на дијелу од раскрснице са Книнском до раскрснице са Краља Петра Првог Карађорђевића.

Од 14.00 до 16.00 часова обустава је у Булевару цара Душана – на дијелу од раскрснице са Книнском /кроз кружни ток/ до Улице Теодора Колокотрониса, те у истом периоду у Улици Теодора Колокотрониса – на дијелу од раскрснице са Улицом патријарха Макарија Соколовића /кроз кружни ток/ до раскрснице са Улицом Ђуре Даничића и у Улици Здравка Челара – на дијелу од раскрснице са Улицом краља Петра Првог Карађорђевића /кроз кружни ток/ до раскрснице са Улицом Теодора Колокотрониса.

Линије јавног превоза путника које саобраћају наведеним улицама за вријеме трајања обуставе саобраћаја ће бити преусмјерене алтернативним трасама.

У циљу безбједности свих учесника у саобраћају Полицијска управа Бањалука апелује да возачи у наведеном временском периоду користе алтернативне правце како не би дошло до саобраћајних гужви, дужих задржавања или застоја у саобраћају.

Међународна бициклистичка трка "Београд-Бањалука" биће одржана од 17. до 21. априла уз учешће 175 бициклиста из више од 40 земаља свијета.