latinica  ћирилица
19/04/2024 |  11:17 ⇒ 11:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Привремено обустављен број долазних летова у Дубаију након поплава (ФОТО/ВИДЕО)

Управа међународног аеродрома у Дубаију, једном од највећих на свијету, саопштила је данас да ће привремено обуставити број долазних летова у наредних 48 сати, почев од поднева, како би се убрзао опоравак инфраструктуре усљед штете изазване кишом и поплавама које су погодиле Уједињене Арапске Емирате (УАЕ) прије три дана.
Дубаи, поплаве (фото: EPA-EFE/ALI HAIDER) -
Дубаи, поплаве (фото: EPA-EFE/ALI HAIDER)

Летови авио-компаније Етихад ервејс из главног града Абу Дабија су се вратиле у редовно стање, након неповољних временских услова претходних дана, речено је из те компаније за државну новинску агенцију WАМ.

Велико невријеме погодило је Емирате у уторак, а настрадала је једна особа.

Након тога, усљедиле су велике поплаве, а екипе хитних служби рашчишћавају путеве, док се процјењује штета коју је изазвала највећа количина падавина у посљедњих 75 година, од када се води евиденција.

Након што је поплављена писта на аеродрому у Дубаију, на снази је било преусмјеравање, отказивање и кашњење летова.

У Дубаију је у уторак у року од 24 сата пало више од 120 милиметара кише по квадратном метру, што је рекордна количина падавина која се обично биљежи током годину дана.

У Дубаију су затворене школе, отказани спортски догађаји, а градски тржни центри претрпили су озбиљну штету, као и поједини путеви.