latinica  ћирилица
19/04/2024 |  12:07 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Другом етапом из Зворника бициклисти наставили бициклистичку трку "Београд-Бањалука"

Тачно у 12.00 часова испред централног спомен-обиљежја у Зворнику кренула је друга етапа 18. Међународне бициклистичке трке "Беорад-Бањалука", на којој учествује 175 такмичара из 40 држава.
Бициклистичка трка Београд -Бањалука, етапа Зворник - Фото: РТРС
Бициклистичка трка Београд -Бањалука, етапа ЗворникФото: РТРС

Старт друге етапе означио је градоначелник Зворника Бојан Ивановић црвено-плаво-бијелом заставом коју је претходно потписао са директором Међународне бициклистичке трке Владимиром Куваљом.

Према програму трке, бициклисти ће након старта возити улицама кроз град, изаћи на магистрални пут према Дрињачи одакле ће наставити вожњу преко Зелиња и Полома до Братунца.

Бициклисти ће из Братунца преко насеља Кравица и Коњевић Поље кренути према Зворнику, ући у град, одакле ће наставити вожњу прего Каракаја, Црног врха, Цапарде и наставити према Шековићима.

Учесници бициклистичке трке ће из Шековића наставити вожњу преко насеља Тишћа до Власенице, гдје је и циљ ове етапе.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Зворник Драгослав Остојић поновио је да ће саобраћај бити сукцесивно обустављан у зависности куда буду бициклисти прилазили и апеловао на све учеснике у собраћају на максимално стрпљење и толеранцију током одржавања трке, како би овај спортски догађај прошао у најбољем реду.

Прва етапа ове бициклистичке трке вожена је јуче од Београда до Бијељине, а побједник је Дилан Хопкинс из Аустралије.

Трка се завршава у недјељу, 21. априла, етапом од Добоја до Бањалуке.

Међународну бициклистичку трку "Београд-Бањалука" организују бициклистички савези Републике Српске и Србије у сарадњи са Бициклистичким клубом "БСК" из Бањалуке.

Одржавање трке, чији је овогодишњи слоган "Србија и Српска заједно" подржали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Министарство омладине и спорта Србије, као и Представништво Републике Српске у Србији.