latinica  ћирилица
19/04/2024 |  12:16 ⇒ 12:20 | Аутор: sputniknews.com

Невјероватан призор: Око 700 младих пингвина први пут скочило у воде Антарктика (ВИДЕО)

Невјероватан снимак забиљежен први пут у историји одушевио је љубитеље природе и животиња. Скоро 700 младунаца царских пингвина снимљено је како први пут скачу у хладне воде Антарктика са ледене литице високе 15 метара.
Пингвини (Фото: EPA-EFE/KHALED ELFIQI) -
Пингвини (Фото: EPA-EFE/KHALED ELFIQI)

Запањујући скок сматра се кључним обредом преласка за младе пингвине, који означава њихово прво пливање откако су њихови родитељи већ били у мору, кажу стручњаци.

Младунци царских пингвина обично први пут пливају када напуне око шест мјесеци. Окупљају се у велике групе и скачу са само неколико метара у океан или једноставно склизну у воду са снијега. Међутим, на драматичним снимцима које је недавно снимио истраживач Националне географије Берти Грегори, око 700 беба пингвина нашло се на опасној локацији и виђено је како скачу са ледене литице.

- То се зове перјање, када први пут отпливају - рекао је Берти за "Гуд морнинг Америка".

Бертијев дрон је снимио сцену пингвина који вире са ивице литице и неодлучно гледају доле у ​​привлачни океан. Коначно је један неустрашиви пингвин преузео контролу и храбро скочио у воду испод.

- Један по један почели су да скачу са ове ледене литице да би први пут пливали у Јужном поларном океану. Не могу да вјерујем да су то снимили камером - рекла је биолог за заштиту природе Мишел Лару.