latinica  ћирилица
19/04/2024 |  12:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Дуљај: Ми смо комшије и пријатељи, морамо да чувамо дерби

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај изјавио је данас пред меч са Црвеном звездом да прије свега жели да 173. "вјечити дерби" протекне у сјајној атмосфери и без инцидената.
Светозар Марковић и Игор Дуљај (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Светозар Марковић и Игор Дуљај (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Прије свега бих желио да пожелим сину Дејана Станковића да што прије оздрави и дам подршку мом некадашњем саиграчу из репрезентације у борби коју води његов најстарији син Стефан. Желим да поздравим Дејана и да му пожелим да његов син што прије оздрави - рекао је Дуљај на почетку конференције за медије.

Утакмица 31. кола Суперлиге Србије, односно првог кола плеј-офа, игра се сутра од 18 часова на стадиону "Рајко Митић".

Дуљај неће водити екипу због суспензије, а на клупи ће бити његов помоћник Алберт Нађ.

- Специфична ситуација, и ја сам једном приликом водио екипу тако у Европи кад је Александар Станојевић био суспендован. Имаћу комуникацију са Нађем, па молим све који имају мој број да ме не зову током утакмице - подвукао је Дуљај.

Партизан се тренутно налази на другом мјесту на табели СЛС са седам бодова мање од Црвене звезде.

- Сваки дерби је важан, а нас чекају два дербија у четири дана. Видим да је интересовање мање него за дерби игран у марту. Можда је то због тога што нас већ у сриједу чека нови дерби, у полуфиналу Купа - наставио је Дуљај.

Он је истакао да не очекује изненађења када је у питању сам терен.

- Мој колега Владан Милојевић, мој Шумадинац, има на располагању одличан тим. Изненађења неких тешко да ће бити кад су у питању играчи и тактика - истакао је Дуљај.

Тренер Партизана се осврнуо и на навијаче.

- Волио бих да буде што више публике у складу са традицијом, ми не смијемо да обрукамо институцију какав је дерби. Позивам све који дођу на дерби да учине да дерби прође без иједног инцидента, ми смо комшије и пријатељи - истакао је Дуљај.

Тренер "црно-бијелих" је рекао да не зна да ли ће на располагању имати голмана Александра Јовановића.

- Кад је у питању здравствени билтен екипе, голман Јовановић и даље има болове, повреда је тежа него што се у први мах чинило. У договору са њим и доктором донијећемо коначну одлуку о његовом учешћу на дербију. Што се тиче Матеуса Салдање он ће послије дужег времена бити у конкуренцији за меч - закључио је Дуљај.