latinica  ћирилица
19/04/2024 |  12:57 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

Требиње очекује добру посјету туриста за васкршње и првомајске празнике

У Требињу се за предстојеће васкршње и првомајске празнике очекује посјета бројних туриста, а највише из Србије и Црне Горе, али и осталих земаља из окружења, а смјештајни капацитети су попуњени око 85 одсто, изјавио је портпарол Туристичке организације града Требиња Никола Кокић.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

- Васкршњи и првомајски празници у Требињу су постали својеврстан бренд града и велики мотив за путовање туриста, посебно из Србије, Црне Горе и региона - рекао је Кокић за Срну.

Према подацима туристичких агенција, бројне туристичке групе ће посјетити Требиње за предстојеће празнике, рекао је Кокић и додао да ће то бити добар увод у предстојећу љетну туристичку сезону.

- С обзиром на то да су ове године повезана та два празника, Васкрс и 1. мај, многи туристи, нарочито из Србије ће у Требињу провести не само дан или два, као до сада, него четири или пет дана - напоменуо је Кокић.

Он је додао да су за те празнике ове године заиста имају велика очекивања када је ријеч о туризму, наводећи да су хотелијери и власници приватног смјештаја изузетно задовољни.

- Надамо се да ће бити и лијепо вријеме и да ће послужити свима, и домаћинима и гостима како би провели лијепе тренутке у Требињу - истакао је Кокић.

Према његовим ријечима, Требиње све више посјећују туристи током цијеле године, не само љети.