latinica  ћирилица
19/04/2024 |  14:43 ⇒ 15:32 | Аутор: СРНА

У Зворнику борави 46 дјеце са КиМ

Зворник и Основна школа "Свети Сава" први пут учествују у великом пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", који је 12. по реду и у овом граду боравиће 46 дјеце из Косова и Метохије.
Дјеца са Косова - Фото: РТРС
Дјеца са КосоваФото: РТРС

Директор ОШ "Свети Сава" Горан Ивановић рекао је да припреме за пријем 46 дјеце из Патреша и Пасјана из гњиланског краја иду добро, те да ће од 22. до 29. јуна бити гости својих вршњака из Зворника.

Фото: Уступљена фотографија

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов захвалан је Градској управи на челу са градоначелником Бојаном Ивановићем, руководству школе, наставницима а највише породицама које примају дјецу са Космета.

Директор ОШ "Свети Сава" Горан Ивановић истакао је да се радује што им у госте долазе дјеца са Косова и Метохије и да ће учинити све да буду добри домаћини.

Од 22. до 29. јуна у овом 12 пројекту долази око 700 српских основаца, наставника, дјеце и младих са потешкоћама у развоју са Косова и Метохије и подсјетио да ће централни дочек дјеце са Косова и Метохије бити 22. јуна у Братунцу.