latinica  ћирилица
19/04/2024 |  19:06 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Шарац: Филм о Србину на кољенима нећете гледати

Резолуцијом о Сребреници желе да Србе окарактеришу као геноцидне и да их сломе, али тај филм о Србину на кољенима нећете гледати, поручио је у колумни новинар Гвозден Шарац.
Гвозден Шарац - Фото: РТРС
Гвозден ШарацФото: РТРС

Колумну објављујемо у цијелости:

Раније, много раније требало је усвојити резолуцију о Сребреници. И прије 1995. најбоље би било да су сличан "хатишериф" издали Турци након Косовског боја када су се Срби испријечили Османлијама из Азије. Замислите да је још тада речено да су Срби народ са геноцидним кодом па колико би несреће и зла узрокованим српским постојањем било спријечено. Да су их на вријеме ставили у раван са Луцифером, умјесто што се представљају као светосавски народ, свијет би био поштеђен патње и несреће, а Срба не би ни било. Дио би свакако у "девширми" отишао у муслимане, многи с усташким ножем испод грла "радо" су облачили хрватски "дрес", поједини би се сјетили аутентичних црногорских коријена па би постали Монтенегрини, остатак би се "закитио" албанском или македонском заставом. И ето среће за човјечанство, Срба нема, били би означени као геноцидни народ, тако би их спомињали у историји. И сви сретни и задовољни. Милосрдни Нијемци не би страховали да их неко, не дао Бог, оптужи да су измислили индустријско убијање Јевреја, Словена, Рома и осталих, Американци и Енглези би и даље могли да бомбардују слободољубиве народе због нафте и других ресурса. Сви би своју биографију прали преко геноцидних Срба који свијет задужише злочином и сваким непочинством.

Али није касно, нека Генерална скупштина УН, у складу са западним, демократским стандардима изгласа усвајање резолуције о Сребреници и покаже свијету да брине о прошлости, да се сјећа када су људи убијани. И треба. И немој ко да им приговори што нема таквих Резолуција о Јасеновцу, Јадовну, Старом Броду или Гаравицама, можда Јајинцима, Краљеву, Крагујевцу тамо су свакако убијани Срби који заслужују да нестану. Шта ће нам, такви "наказни", недостојни да живе на планети Земљи.

Или можда што нема резолуција о концологорима Дахау, Аушвиц, Треблинка и други. Немој ко случајно да такво нешто предложи, да се не увриједе Нијемци, да ми се не дао Бог "насекира" шефица њемачке дипломатије Ангелина Бербок ако јој неко дједа на тај начин помене, немојте. Или резолуцију о угњетавању старосједелачких народа у Америци, да се не усудите да поменете размјере сатирања цивилизације "црвеног" човјека од стране бијелаца с европског континента, да ми /Џозеф/ Бајдену не буде лоше.

П.С. Нешто ми је бледуњав посљедњих дана али млад је, опоравиће се.

Предлажем када се буде усвајала резолуција о Сребреници, да у Генералну скупштину УН позову Брана Вучетића, да аплаудира док Њемачка, Руанда буду образлагали зашто је важна, а онда с том резолуцијом да оде на гроб оца, мајке и брата у Братунцу и да им се исповједи... и боље је што вас комшије убише `92. на моје очи, а мене ранише и одведеше у затвор јер би вас `95. прогласили гениоцидним, да којим случајем претекосте испод Насеровог ножа...

Оне који још сумњају да је усвајање резолуције о Сребреници добро по српски народ, нека пажљивије прочитају и видјеће да се у тексту нигдје не спомиње Република Српска ни Србија. Чему страх браћо Срби и сестре Српкиње. Ви сте свакако рођени геноцидни, ускоро вас неће ни бити, Резолуција је тек корак ка вашем затирању.

Додуше неће бити баш лако да се из историје и свијести човјечанства уклоне српски трагови. Из мудрих књига мораће да избришу да су се Срби жртвовали за хришћанску Европу на Косову и Метохији пред турском најездом, да су уз Француску с почетка 19. вијека покренули револуционарни талас ослобођења, мораће да нестану из уџбеника и славне битке на Церу, голгота преко Албаније и Васкрс на Солунском форнту када је српска пјешадија била бржа од француске коњице. Неће се спомињати чињеница да су Срби имали два покрета отпора у поробљеној Европи под Хитлером. Допринос српских умова Милутина Миланковића, Милеве Марић и Михајла Пупина одавно се миноризују, Хрвати свакако присвајају Николу Теслу, вјештачком интелегинцијом учиниће да Новак Ђоковић никада није ни био најбољи тенисер свијета и да су српски кошаркаши први од Европљана правили дар мар на НБА паркетима. Све ће се то избрисати, а Срба нестати.

Остаће само резолуција о Сребреници јер је то цивилизацијска потреба да се један мали народ- Срби, окарактерише као геноцидни, да се сломи када то нису успјела три царства, НАТО авијација и бомбе, ни високи представници и стране судије.

А онда сам се пробудио и све их послао доврага. Џаба сте кречили, тај филм о Србину на кољенима нећете гледати. На то нас обавезују жртве из Одбрамбено-отаџбинског и свих претходних ратова, а прије свега покољења која с поносом носе српско име и презиме.