latinica  ћирилица
19/04/2024 |  20:12 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Миличевић пропустио да види да су на бини били званичници Србије и Срби који су преживјели голготу

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да лидер СДС-а Милан Миличевић објашњава да на митингу "Српска те зове" није учествовао да не би стајао на бини са руководством Републике Српске, али је пропустио да види да су ту били и представници највиших институција Србије и Срби који су прошли ратну голготу на подручју Сребренице.
Жељка Цвијановић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Жељка ЦвијановићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Чули смо да лидер СДС-а каже да не може стајати на истој бини са руководством Републике Српске и њеним владајућим партијама чак и кад се противе да се Србима налијепи етикета геноцида. Он тако објашњава зашто није учествовао на митингу - рекла је Цвијановићева Срни.

Цвијановићева је навела да је Миличевић пропустио да види да на тој истој бини стоје и представници највиших институција Србије, али очито ни са њима није могао стајати.

Она је истакла да су на тој бини стајали и љyди који су као Срби прошли најстрашнију голготу, мучење и свједочење звјерским убиствима својих најмилијих на подручју Сребренице.

- Али, ни то није било довољно да један опозиционар стане с њима на исту бину. Не мисли ваљда да су они ту зато што су инструисани, а не зато што виде шта и кроз какве манипулације се ради против истих тих жртава, али и Републике Српске и не мисли ваљда да се Србија овако ангажовала само зато што нема паметнија посла. По мени ово је срамотан приступ - рекла је Цвијановићева.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је данас у Теслићу да је ова странка имала једногласан став да не треба учествовати на митингу у Бањалуци.

Миличевић је навео да може имати исти став о Републици Српској, али да не може стајати на истој бини.